Bloomberg: Kako će investicija od 570 milijuna eura u peradarstvo utjecati na regionalni razvoj?

Vijesti Bloomberg: Kako će investicija od 570 milijuna eura u peradarstvo utjecati na regionalni razvoj?
Kako je živjeti u Sisku, gradu u blizini Zagreba s gotovo 50.000 stanovnika i što se sve promijenilo za stanovnike, posebno mlade obitelji, nakon razornog potresa na Baniji 2020. godine?

Photo: Zvonimir Kuhtić/HINA

„Zapošljavanje lokalnog stanovništva bit će konkretan benefit za zajednicu jer u Sisačko-moslavačkoj županiji postoji veliki bazen nezaposlenih ljudi. Uložit ćemo u cestovnu infrastrukturu, a prijevoz će biti organiziran za zaposlenike u krugu 60 kilometara od tvornice, ali osigurat ćemo i besplatni smještaj za radnike, koji nisu s tog područja. U godinu dana regionalna samouprava od svih davanja uprihodit će 10 milijuna eura. PCC će se oslanjati na domaće dobavljače, a to se posebno odnosi na obiteljsko-privredna gospodarstva i domaće ratare od kojih ćemo kupovati žitarice. Ovim projektom poboljšat će se cestovna infrastruktura odnosno sve ono što je bitno za razvoj poduzetništva u Sisačko-moslavačkoj županiji“, rekao je Marko Boltužić, direktor poslovnog razvoja u Petrinja Chicken Companyju.

Ta tvrtka investira u kompleks za uzgoj i preradu peradi koji uključuje apsolutno sve – od valionice, peradarnika i pogona za proizvodnju stočne hrane, do kompleksa za zbrinjavanje otpada i bioplinskog postrojenja za proizvodnju zelene energije. Tek deset posto svoje proizvodnje planiraju prodavati u Hrvatskoj, dok će ostatak ići na strana tržišta odnosno u Europu, Ameriku, Bliski istok i Kinu.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Contact us

RENAISSANCE CAPITAL d.o.o.

Horvatova ulica 80a, 10000 Zagreb (Horvatova Business Centar)